Safe Creative © 2019

Bio

 

Miquel Galceran, contrabaixista nascut a Terrassa l'any 1988.

He tocat amb: Benet Palet Trio, Helga Pérez, Jordi Gardeñas, J.m.Merseguer, Claes Magnet Trio, Quicu Samsó, Txus Costalago Trio, Marcel·lí Bayer, Iannis Obiols i Guillermo Soler (Miyagi Trio), el col·lectiu MIS (Moviment d'Insurrecció Sonora), la companyia Capicua, Ramón Colomina, Circ Pistolet i Seis pájaros de un tiro. He tocat en diferents festivals de jazz, música experimental i cançó d'autor arreu de Catalunya.

He gravat diferents discos, entre els quals destaquen: Tout ce qui reste, Claes Magnet Trio. (2019). Koselig, Capicua. (2018, autoeditat). Amb cara i ulls, Seis pájaros de un tiro. (2016, Discmedi).

He estudiat amb els mestres Benet Palet, Horacio Fumero, David Mengual, i anteriorment amb Cédric Lesouquet, Dani Rambla, Jordi Gaspar. He rebut classes magistrals de Jack DeJohnette, Dave Holland, Fred Hersch, Thomas Morgan, Bill Frisell, Jim Black, Aaron Parks, Guillermo klein. He rebut també, classes de Javier Colina. Actualment estic cursant el darrer any de Contrabaix Jazz al Conservatori Superior del Liceu.

En l'àmbit docent imparteixo classes de llenguatge, educació de l'oïda, improvisació, baix i contrabaix.

 

Estudis

 

Conservatori Liceu: Grau superior de Contrabaix Jazz. (2015 – actualitat).

Combo amb Benet Palet. (2013 – actualitat).

Escola de música de Bellaterra: Contrabaix jazz, clàssic, combo, harmonia. (2012 – 2015).

UB: Llicenciatura en Belles arts. (2008 – 2012).

I Seminari Barcelona Bass, amb Thomas Martin, Christine Hoock, Thierry Barbé, etc. (2011).

30è Seminari Internacional del Taller de músics, amb Javier Colina, Danilo Pérez, Giovanni Hidalgo. (2010).

Taller de músics: harmonia i llenguatge. (2008 – 2010).

Aula de música de Terrassa: Contrabaix jazz, clàssic, baix, combo, harmonia. (2007).

 

Exp. docent

 

CEM, de Terrassa. (Escola de música i Centre de Grau Professional).  Professor de combo, improvisació, harmoniacontrabaix. (2017 – actualitat). 

Aula de música, de Terrassa.  Professor de baix, contrabaix. (2017 – actualitat). 

Classes particulars de llenguatge, baix, contrabaix. (2011 – actualitat).

 

Discografia

 

Txus Costalago Trio. (2018). 
Tout ce qui reste. Claes Magnet Trio. (2019).
Koselig. Capicua. (2018). 
Nòmades. (2017). 
50 vueltas. Elena vilallonga. (2016, autoeditat). 
Amb cara i ulls. Seis pájaros de un tiro. (2016, Discmedi).
Incert. Circ Pistolet. (2014). 
Mai més. Els assaltadors de tàlems. (2014). 
Donde pasan nadas. Seis pájaros de un tiro. (2012, Les nits).
Sergi Estella i els assaltadors de tàlems. (2010, autoeditat). 
Seis pájaros de un tiro. (2008, autoeditat). 

 

Festivals

 

LEM, Festival de música experimental, Barcelona. (2018)
Festival Acústica de Figueres. (2018). 
Festival Riubombori, L'Espluga de Francolí. (2018). 
37è Festival de Jazz de Terrassa. (2018). 
XXIV Mostra de Jazz de Tortosa: XI Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. (2017). 
Festival Poesia i +, Llavaneres. (2017). 
I Basement Bcn Jazz Festival, Robadors 23, Barcelona. (2017). 
36è Festival de Jazz de Terrassa. (2017). 
Cicle 'Escenes. Música en moviment'. L'Auditori, Barcelona. (2016).
Festival BarnaSants, Barcelona. (2016). 
Festival BarnaSants, Luz de Gas, Barcelona. (2013).

 

Premis

 

Primer premi Sona 9 (Enderrock, Tv3, Catalunya Radio), amb Sandra Bautista grup. (2018). 

Primer premi Joan Trayer, amb Sandra Bautista grup. (2018). 

Primer premi Riubombori, amb Sandra Bautista grup. (2018). 

Miyagi Trio, projecte escollit al concurs de selecció de grups per participar al Festival de Jazz de Tortosa: XI Espai del Jazz Jove dels Països Catalans. (2017). 

Nominats als premis MIN de la Música Independent, com a millor àlbum de Jazz: Amb cara i ulls (2016, Discmedi), Seis pájaros de un tiro. (2017). 

Primer Gran premi BBVA, Premis Zirkolika de Circ de Catalunya, amb Circ Pistolet i Seis pájaros de un tiro. (2014). 

Nominats a millor Banda sonora, Premis Zirkolika de Circ de Catalunya, amb Circ Pistolet i Seis pájaros de un tiro. (2014).